Nyhed

Ny podcast “Lydhør” tager fat på mental sundhed i den danske musikbranche

14/06/2023

Fire Music Management studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium har skabt en ny podcast ved navn Lydhør i samarbejde med Tuborg Fondet, Heartbeats og psykolog Simon Gents. Podcasten har til formål at belyse udfordringer med musikeres og manageres mentale sundhed og skabe et rum for samtalen om mental trivsel i musikbranchen.

Igennem fire afsnit vil værten Olivia Krogh og psykolog Simon Gents tage lytteren med bag udvalgte gæsters musikkarriere, og sammen italesætte de udfordringer og skuffelser som musikere nogle gange oplever.

”Med samarbejdet mellem de fire studerende, eksperter og ægte historier fra branchen håber podcasten at skabe et mere mentalt bæredygtigt liv for musikere og musikbrancheaktører og bidrage til afstigmatiseringen af mental sundhed i musikbranchen” fortæller Olivia Krogh.

Taler ind i velkendte udfordringer

I første afsnit har podcasten besøg af Lauge og Valentin fra bandet Blæst, hvor de fortæller om implikationerne ved at opnå stor succes og udvikling på kort tid, mens senere afsnit vil adressere temaer som arbejdslivets ubalancer for musikere og rusmidlernes rolle i musiklivet.

Temaerne taler ind i en række af de udfordringer som Musiklivets Partnerskab har iværksat en ambitiøs undersøgelse af. Undersøgelsen har til formål at opnå en dybdegående forståelse af de faktorer, der kan påvirke skabende og udøvende musikeres mentale sundhed, samt at identificere evidensbaserede anbefalinger med henblik på at skabe løsninger på problemerne.

Læs mere om undersøgelsen her: Ny stor undersøgelse af mental sundhed og trivsel i den danske musikbranche søsættes i dag

Første afsnit er ude nu

Lydhør udkom med første afsnit onsdag den 14. juni, og udgiver over de næste fire uger et afsnit om ugen.

Lyt til podcasten her: https://heartbeats.dk/series/lydhoer/