En ny analyse afdækker de mest relevante metoder og data, der skal anvendes til at kortlægge den samlede musikbranches CO2-udledninger – fra talentudvikling til koncerter.
Musiklivets Partnerskab har i samarbejde med videnspartner The Footprint Firm og med støtte fra Augustinus Fonden gennemført en dybdegående analyse, der kortlægger, hvordan den samlede CO2-udledning fra den danske musikbranche kan opgøres.
Arbejdet er et nødvendigt fundament for næste skridt, der vil være at kortlægge musikbranchens samlede CO2-udledninger. For mens der internationalt findes kortlægninger på CO2-udledninger for specifikke dele af musiklivet, findes der endnu ikke en fælles kortlægning, der viser den danske musikbranches samlede klimaaftryk, samt sammenhænge og påvirkninger på tværs af branchens økosystem.
Musikbranchens klimaaftryk
En samlet opgørelse over musikbranchens klimaaftryk skal være med til at skubbe på den grønne omstilling af musiklivet og gøre det muligt at sammenligne branchens aftryk med andre brancher.
Som en del af analysen er der derfor udarbejdet en relevant og valideret metode, der tager afsæt i musikbranchens værdikæde, den registrerede økonomiske aktivitet i branchen og internationalt anerkendte metoder til opgørelse af CO2-udledninger.
Analysens resultater peger på, at de nødvendige data er tilgængelige, men at der, inden den samlede udledning kan opgøres, er behov for at indhente og opbygge stærkere data på nogle områder af musikbranchen. Disse områder dækker blandt andet livesiden og musikstreaming, som også forventes at være særlige hotspots i branchens samlede udledninger.
Næste skridt inden en samlet kortlægning kan laves, vil derfor være at lukke disse datahuller og indsamle den nødvendige data fra livesiden og musikstreaming.