Det gør vi

Musiklivets Partnerskab er en forandringsplatform

FN’s verdensmål sætter en global ramme for bæredygtig udvikling frem til 2030, og dækker både den sociale, økonomiske og miljømæssige dimension af bæredygtighed.

De mål gælder også for musiklivet. For at nå målene, kræver det, at alle aktører og alle brancher bidrager til løsningerne. Det kræver både nytænkning og samarbejde.

Netop dét skaber Musiklivets Partnerskab en platform for.

  • Vi skaber rammer for, at flere kan tage et ansvar for branchens udfordringer og forpligter os med et langsigtet perspektiv.
  • Vi sørger for, at aktører på tværs af musiklivets sektorer og fagligheder kan mødes om at finde og udvikle vidensbaserede og langtidsholdbare løsninger på specifikke udfordringer i musiklivet.
  • Vi samarbejder om det, der har bred relevans i musiklivet og vi tror på fællesskabets kraft.
  • Vi forpligter os hver især til handling.

Den bæredygtige udvikling af musiklivet

Mange forhold står i vejen for en bæredygtig udvikling af musiklivet, og Musiklivets Partnerskab har foreløbigt valgt at arbejde med tre fokusområder:
Musikliv banner

Lige adgang til musiklivet

Vi ønsker, at alle har lige adgang til at opnå deres fulde professionelle potentiale i musiklivet – både i skabende, udøvende og ledende roller, på og bag scenen.

Vi har som branche både en forpligtelse til at sikre lige muligheder og et ansvar for at forhindre diskrimination.

Men vi har også en mulighed for at skabe større værdi. Større diversitet i talentmassen fremmer en mere mangfoldig musikkultur med spændvidde i genrer, faglighed, kultur og æstetik. Og så understøtter det betingelserne for en innovativ og konkurrencedygtig branche.

Læs mere om vores aktiviteter
Mental sundhed i musiklivet banner

Mental sundhed og trivsel i musikken

Vi ønsker en sund branche, hvor alle kan trives og have lyst til at være.

Ny viden peger på, at mange musikere har dårlig mental sundhed og er mere udsatte for mistrivsel, ensomhed, angst og depression end den generelle befolkning. Særligt de unge og nye i branchen er udsatte, og særligt kvinder. Det blev understreget i forskning fra Westminster University i 2024, udført i samarbejde med Musiklivets Partnerskab og med finansiering fra Velliv Foreningen.

Forskningen viser, at de faktorer, der bidrager til mistrivsel og dårlig mental sundhed, bl.a. er prekære arbejdsforhold, stor konkurrence, usikkerhed og arbejdspres, krænkende adfærd, og branchefragmentering, der gør det svært at vide, hvor man får hjælp.
Det er forhold, som de professionelle aktører i musikbranchen må engagere sig i og bidrage til at ændre.

Læs mere om vores aktiviteter
Grønnere musikliv banner

Et grønnere musikliv

Vi ønsker et grønnere musikliv, hvor alle aktører i musikken engagerer sig i den grønne omstilling.

Alle dele af samfundet skal omstille sig, og musiklivet skal arbejde for, at de musikoplevelser, der i højere grad skal erstatte det mere materielle forbrug, belaster vores natur og klima så lidt som muligt.

Musiklivet er et vindue ud til det bredere samfund, og derfor har vi som aktører i musiklivet et ansvar for at bruge vores platforme til at vise, hvordan en positiv og bæredygtig udvikling kan se ud.

Læs mere om vores aktiviteter